NEM is een cryptocurrency die gelanceerd werd in het begin van 2015 als the New Economy Movement, maar werd al snel veranderd in NEM. De doelstelling van NEM is om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen, dit proberen ze te realiseren door kenmerken van zowel cryptocurrency als de “oude economie” samen te brengen. Het kenmerk dat NEM zo uniek maakt is, de introductie van een revolutionair consensus mechanism genaamd “Proof-of-Importance”. Dit systeem is ontworpen om gebruikers te belonen voor hun bijdragen aan de NEM gemeenschap.

Welke unieke kenmerken heeft NEM?

Proof-of-Importance:

NEM heeft een nieuw consensus protocol ontworpen genaamd: “Proof-of-Importance”. Het functioneert op een soortgelijke manier als “Proof-of-Stake”, maar dan met meer variabelen dan enkel je rekeningsaldo. De belangrijkste van deze nieuwe toevoegingen zijn:

  • Netto overdrachten: hoeveel er tijdens de afgelopen 30 dagen ‘uitgegeven’ is.
  • Het aantal vested XEM.
  • Cluster nodes: accounts die deel uitmaken van onderling verbonden clusters van activiteit krijgen iets meer.

Dit systeem lost twee grote problemen van “Proof-of-Stake” op.

Een risico is dat mensen zo veel mogelijk munten gaan verzamelen. Dit concentreert rijkdom en ontmoedigt transacties. Bij NEM zal het je meer opleveren om een handelaar te zijn dan een hamsteraar.

Het tweede risico is een “nothing-at-stake” probleem: omdat blocks creëren niets kost, wanneer er is een vork, kan iemand kosteloos blocks creëren op beide forks. Dit kan deze fork (misschien oneindig) uitrekken. NEM lost dit probleem op.

Vested en Unvested XEM:

Elke NEM account heeft een Vested en Unvested saldo van XEM. Veel voordelen van het NEM-netwerk zijn gebaseerd op het Vested saldo. XEM wordt geleidelijk Vested: elke 1440 blocks (ongeveer 24 uur) zal 10% van iemand zijn Unvested saldo veranderen in Vested saldo. Wanneer iemand XEM verstuurd, wordt het genomen uit zowel het Vested als Unvested saldo, wanneer iemand XEM ontvangt, komt het Unvested aan. Dit ontmoedigt het snel verhandelen van XEM en beloont gebruikers die het vasthouden, terwijl het algoritme hamsteren ontmoedigt.

Node Reputation Systeem:

NEM implementeert een node reputation systeem om het netwerk te beschermen tegen een kwaadaardige node aanvallen. Elke node heeft een voortdurend bijgewerkte vertrouwens score, die grotendeels gebaseerd wordt op hoe succesvol zijn pogingen om te synchroniseren zijn geweest en hoe nauwkeurig zijn feedback over andere nodes is. Het doel is om een succesvolle synchronisatie over de blockchain toe te staan, zelfs als een groot deel van het node netwerk samenspant.

Native Multisig Capabilities:

NEM bevat multsig-transacties als native onderdeel van het platform. Terwijl dit bij andere blockchain applicaties enkel mogelijk is via een specifieke app, service of wallet.

Mosaics:

NEM zal blockchain-gebaseerde bezittingen ondersteunen, die zei Mosaics noemen. Mosaics zijn nog steeds in de testperiode.

Beste NEM (XEM) Wallet?

We raden aan om de NEM Nano wallet te gebruiken, deze kun je downloaden op de NEM-website en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De NEM mobiele wallet is beschikbaar voor Android en IOS.

Hoe Koop je NEM (XEM)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een XEM wallet nodig, download en installeer daarom de XEM Nano Wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke XEM adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal XEM, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep