Ripple is de naam voor de digitale munt (XRP) en een betaalnetwerk waarbinnen de transacties van deze coin verwerkt worden. Het is een gedistribueerd, open-source betaalsysteem. Het doel van Ripple is om mensen te bevrijden van alle kosten en vertraagde verwerkingstijden die conventionele betaalmiddelen zoals: Paypal, credit kaarten en banken hebben. Toch zijn deze transacties niet helemaal gratis, ripple neemt een heel klein stukje (ongeveer 1/1000th van een cent) van elke transactie. Dit wordt niet verzamelt zoals bij andere betaalmiddelen maar wel verwoest. Dit is een veiligheidsmaatregel tegen pogingen om het netwerk over te belasten.

Het bedrijf wat achter deze munt zit is OpenCoin, opgericht door CEO Chris Larsen en CTO Jed McCaleb. Hun plan is om uiteindelijk 100 biljoen ripples te creëren. De helft daarvan zal in omloop worden gebracht, de andere helft zal het bedrijf in eigen bezit houden.

Is Ripple een goede investering?

Ripple is een van de meest stabiele munten,  niet in prijs. Maar in iets veel belangrijker, het is een bedrijf met leidinggevenden, een marketingafdeling en medewerkers. Dit geeft het hele project een professionele uitstraling. Tegenover Bitcoin en Ethereum is dit een groot voordeel. Het bedrijf heeft ook geen boegbeeld wiens leven de prijs van de munt bepaald. En het heeft ook geen gebrek aan leiderschap zoals Bitcoin. Dit maakt Ripple misschien wel de beste investering uit de drie.

Beste Ripple (XRP) Wallet?

We raden aan om de Ripple Desktop wallet te gebruiken, deze kun je op de officiële Rippex-website downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Hoe Koop je Ripple (XRP)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een XRP wallet nodig, download en installeer daarom de Rippex Wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke XRP adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal XRP, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep