Ethereum is een peer-to-peer netwerk van virtuele machines, die elke developer kan gebruiken om distributed applications (Dapps) te draaien. Deze computerprogramma’s kunnen verschillende dingen zijn, maar het netwerk is geoptimaliseerd om regels uit te voeren wanneer bepaalde condities voldaan zijn, zoals een contract. Ethereum maakt gebruik van zijn eigen gedecentraliseerde blockchain om deze contracten cryptografisch te bewaren, uit te voeren en te beschermen. Deze contracten worden ook wel smart contracts genoemd.

Elke computer op hun netwerk download eerst een kleine virtuele machine om met de Ethereum blockchain te synchroniseren, daarna blijven deze computers beschikbaar om contracten uit te voeren. Dit netwerk biedt de beveiliging, betrouwbaarheid and computer kracht om deze ontworpen regelingen uit te voeren. Natuurlijk, is het netwerk niet gratis of privé, dus gebruiken ontwikkelaars het enkel wanneer hun gegevens openbaar kunnen zijn. De Ethereum blockchain is ook publiek zoekbaar.

Hoewel de meeste voorbeelden van deze contracten verschillende menselijke handelingen tonen, wordt de technologie vaker gebruikt voor Industriële doeleinden zoals strenge bedrijfslogica tussen organisaties of machine-naar-machine communicaties.

Hoe verschilt Bitcoin met Ethereum?

Terwijl Bitcoin met Paypal en online bankieren concurreert, probeert Ethereum de blockchain te gebruiken om tussen partijen te vervangen die bijvoorbeeld gegevens opslaan, hypotheken overboeken of complexen financiële document bijhouden. De financiële industrie houd van de belofte van een controleerbare blockchain, maar niet het gebrek aan privacy.

Hoe Koop je Ethereum (ETH)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een ETH wallet nodig, maak daarom een MyEtherWallet aan.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke ETH adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal ETH, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep