Bitcoin is een digitaal betaalmiddel, elektronisch gecreëerd en bewaard. Niemand controleert het. Bitcoins worden niet zoals euro’s of dollars geprint, ze worden geproduceerd door personen en steeds meer ook bedrijven.

Wat maakt Bitcoin anders dan normale valuta’s?

Bitcoin’s belangrijkste kenmerk en het ding dat het anders maakt dan gebruikelijke valuta’s is, dat het gedecentraliseerd is. Geen enkele instantie of bedrijf controleert het bitcoin netwerk.

Wie print deze Bitcoins?

Niemand, Bitcoins worden digitaal gecreëerd door openbare groep van mensen. Bitcoins worden door deze mensen “gemined”, zij gebruiken hiervoor krachtige computers in een gedistribueerd netwerk. Dit netwerk verwerkt ook de transacties die gemaakt worden.

Kan je onbeperkt bitcoins creëren?

Nee, Het bitcoin protocol (De regels die Bitcoin laten werken) zegt dat er slechts 21 miljoen bitcoins gecreëerd kunnen worden. Deze munten kunnen echter in kleinere stukjes verdeeld worden.

Wat maakt bitcoin zo speciaal?

Bitcoin heeft meerdere belangrijke kenmerken die het onderscheidt van andere valuta’s zoals:

  1. Het is gedecentraliseerd

Het Bitcoin netwerk wordt niet gecontroleerd door een centrale autoriteit. Elke machine die bitcoin transacties verwerkt is deel van het Bitcoin netwerk, elke machine werkt samen.

  1. Makkelijk om in te stellen

Je kan een bitcoin adres creëren in enkele seconden, helemaal gratis en zonder al die vervelende vragen die een bank je normaal stelt.

  1. Het is anoniem

Een Bitcoin adres is niet gelinkt aan je naam, adres of andere persoonlijke informatie.

  1. Het is compleet transparant

Het Bitcoin netwerk slaagt elke transactie die ooit gebeurd is op in de blockchain.

  1. Transactiekosten zijn heel laag

De internationale transactiekosten liggen een stuk lager dan bij conventionele banken.

  1. Het is snel

Je kan geld naar elk deel van de wereld sturen en het zal enkele minuten later arriveren, zodra het Bitcoin netwerk de betaling verwerkt heeft.

  1. Alle transacties zijn permanent

Wanneer je Bitcoins verstuurd zijn, is er geen enkele manier om ze terug te krijgen, tenzij de ontvanger kiest om ze terug te sturen.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep