Bitcoin was een van de populairste onderwerpen van 2017, maar deze enorme stijging van prijs/populariteit was slechts het topje van de ijsberg als je het vergelijkt met Ripple. Veel investeerders bekijken daarom dit Bitcoin-alternatief zorgvuldig in een zoektocht naar mogelijk grotere winsten.

Het investeren in cryptocurrency is razend populair geworden, hierdoor wordt het steeds belangrijker om zoveel mogelijk over de munten waarin je investeert te weten. Met dit in gedachten zijn hier enkele feiten over Ripple die zelfs sommige succesvolle Bitcoin-investeerders niet wisten.

  1. De munt heet eigenlijk niet Ripple

Het woord “Ripple” rolt mooi van de tong, waardoor het een aantrekkelijke naam voor een cryptocurrency is. De naam van het bedrijf achter de munt is Ripple Labs, en de website maakt doorgaans gebruik van Ripple om te verwijzen naar het wereldwijde netwerk (opgericht door het bedrijf) om financiële instellingen in staat te stellen klantbetalingen over de hele wereld te verwerken.

Toch heet de digitale munt die geassocieerd wordt met Ripple Labs eigenlijk XRP. De munt is een onderdeel van het Ripple-netwerk. Maar aangezien het makkelijker uit te spreken is dan een acroniem van drie letters, zal de cryptocurrency waarschijnlijk bekend blijven als “Ripple”.

  1. Je kunt het Ripple-netwerk gebruiken zonder XRP te bezitten

Bij sommige cryptocurrencies is het hebben van de munt een essentieel onderdeel van de service die geboden wordt. Dit is niet het geval bij Ripple. Financiële instellingen kunnen het Ripple-systeem gebruiken zonder ooit XRP te bezitten, simpelweg deel uitmaken van het netwerk geeft toegang tot directe, betrouwbare en kosteneffectieve betalingsmogelijkheden.

Ripple Labs legt uit dat het gebruik van XRP bedrijven kan helpen om hun kosten nog verder te verlagen en tegelijkertijd toegang tot nieuwe markten kan geven.

  1. Ripple Labs bezit meer dan de helft van het maximum aantal XRP-munten

Ripple Labs bezit ongeveer 60 miljard XRP, het maximum aantal XRP-munten is 100 miljard, waardoor het ongeveer 60% van zijn eigen cryptocurrency bezit. Sommigen critici wijzen erop dat dit de controle over XRP effectief centraliseert binnen de Ripple-organisatie. Dit is een groot verschil met vele andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, die gedecentraliseerd zijn.

Ripple Labs heeft vertelt dat zelfs in situaties waarin de infrastructuur van een cryptocurrency geen expliciete centrale controle heeft, een klein aantal belangrijke spelers in Bitcoin en andere belangrijke munten praktisch de status van oligopolie bereikt hebben. Bovendien, zoals je hieronder zult zien, denkt Ripple Labs dat hun plan voor een gecontroleerde vrijgave van XRP, veel voordelen heeft.

  1. Het aantal XRP in omloop stijgt elke maand

Eind 2017 plaatste Ripple Labs 55 miljard XRP in borg en richtte het 55 afzonderlijke contracten op. In de loop van de volgende 55 maanden zal een contract per maand vervallen, waardoor er maar liefst 1 miljard XRP vrij komt. Als Ripple Labs niet al deze XRP gebruikt, wordt het terug in borg gezet, met een nieuwe vervaldatum die het uiteindelijke einde van alle contracten met een maand verplaatst.

Ripple Labs zegt dat het gemiddeld maandelijkse gebruik in de afgelopen 18 maanden ongeveer 300 miljoen XRP was. Dat zou ertoe kunnen leiden dat de contracten 15 jaar of langer kunnen duren.

  1. Ripple had vroeger zijn eigen XRP-wallet

Ripple had al vroeg een website, genaamd RippleTrade waarop mensen XRP konden kopen, verkopen en opslaan. Begin 2016 koos het bedrijf ervoor om deze service stop te zetten. Ripple Labs werkte met een externe bedrijf, genaamd GateHub, om de accounts van RippleTrade te migreren. Ripple Labs maakte deze stap om zich te kunnen concentreren op de kernactiviteiten, het helpen van internationale financiële instellingen.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep