Venezuela lanceerde vandaag de voorverkoop van hun eigen aan olie verbonden cryptocurrency, de Petro. Er zijn momenteel 82 miljoen tokens beschikbaar, met plannen om later deze maand een ICO te organiseren. De Petro is de eerste nationale cryptocurrency, gebouwd met behulp van Ethereum en deels bedoeld om het land te redden van de wilde hyperinflatie.

De intentie van de Venezolaanse president Nicolás Maduro is dat de nieuwe digitale munt de Venezolaanse economie een boost zal geven en een alternatieve nationale munt zal zijn voor de bolivar, zoals vermeld op de website van de virtuele munt. Uiteindelijk is hij van plan om 100 miljoen Petros uit te geven, ondersteund door 100 miljoen olievaten bewaard in Venezolaanse reserves.

Maduro heeft ook in een verklaring op 3 december vertelt dat de Petro “zal helpen om financiële sancties te omzeilen”, waar hij waarschijnlijk de Amerikaanse sancties die aan Venezuela zijn opgelegd bedoeld.

De Petro zou volgens Maduro ook verbonden zijn goud en diamanten, die in officiële loodsen opgeslagen worden. Toch is er momenteel nog geen manier om de Petro in te wisselen voor de ‘verbonden’ fysieke active of de Venezolaanse bolivar.

Het Venezolaanse parlement ondersteund de Petro niet, en waarschuwt beleggers dat de munt waardeloos zal zijn wanneer Maduro afstapt (Volgende verkiezing vindt plaats in April).

De US Treasury heeft beleggers ook gewaarschuwd om de Petro met de nodige voorzichtigheid te benaderen, door de Amerikaanse sancties.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep