Momenteel zijn er meer dan 1.400 verschillende Altcoins, en dit lijstje zal alleen maar groter worden in 2018. Hierdoor is het moeilijk om de frauduleuze en onrealistische projecten te scheiden van alle bruikbare en nuttige munten, die in de lange termijn veel meer potentieel hebben. Niemand wil natuurlijk investeren in project dat zijn beloftes nooit zal nakomen, of geen toekomst heeft.

Onze top 5 altcoins voor 2018:

1. Litecoin (Risico: Laag): Bitcoin heeft steeds vaker problemen met het verwerken van grote volumes aan transacties, dit zorgt voor hoge transactiekosten (tot 30) en lange wachttijden (een paar uur). Litecoin kan vergeleken met Bitcoin een veel groter aantal transacties verwerken, met lagere fees (tot 0,50) en sneller (enkele minuten). Hierdoor wordt de munt steeds vaker gebruikt voor alledaagse transacties. Litecoin kreeg de laatste maanden steeds meer aandacht van de media, dit in combinatie met het voorgaande geeft Litecoin de kans om Bitcoin te vervangen als “hoofd” cryptocurrency.

2. Basic Attention Token (Risico: Laag): De reclame industrie heeft al jaren problemen met het doeltreffend bereiken van hun specifieke doelgroep. De oplossing tot nu toe was simpelweg zo veel mogelijk informatie over de gebruiker verzamelen, zelfs al schendt dit de privacy van gebruikers. Dit probleem wil het team achter BAT, met als hoofd de oprichter van Firefox, oplossen doormiddel van de blockchain.

3. NAV Coin (Risico: Gemiddeld): Zoals we eerder al vertelden heeft Bitcoin problemen met het verwerken van transacties. Litecoin zou de logische oplossing zijn, maar niet noodzakelijk de beste. Er zijn veel nieuwe munten die niet alleen sneller (enkele seconden) en goedkoper (⅓ cent) zijn maar ook een hoop extra functies toevoegen. Onze favoriet in deze categorie is NAV Coin, met zijn actieve ontwikkelaars, optionele anonieme transacties en Proof-of-Work systeem. Ondanks de relatieve onbekendheid hebben we hoge verwachtingen voor 2018.

4. IOTA (Risico: Gemiddeld):  Het “Internet of Things” komt je misschien wel bekend voor, aangezien het steeds vaker wordt vermeld in de media. IOTA wil dit een realiteit maken, geen simpele zaak natuurlijk. Toch is het team al goed op weg om het een werkelijkheid te maken, dit maakt IOTA een interessante munt voor 2018

5. Ethereum (Risico: Laag): De bekendste, en volgens sommige zelfs de  invloedrijkste altcoin van 2017. Ethereum maakte de duizende ICO’s, en de populariteit hiervan mogelijk. De populariteit van ICO’s zal alleen maar groeien in 2018, dit is natuurlijk goed nieuws voor de prijs van Ethereum. Alleen heeft de munt er het afgelopen jaar enkele sterke concurrenten bijgekregen, zoals NEO en Stratis.

Disclaimer: Dit is onze persoonlijke mening, en moet niet beschouwd worden als investerings of financieel advies. Investeer slechts wat je kunt veroorloven om te verliezen en doe altijd je eigen onderzoek.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep