Taipei, de hoofdstad van Taiwan probeert een ‘Smart City’ te worden met behulp van de Blockchain. De stad wil hiervoor samen werken met IOTA, om een enkele nieuwe technologische functies aan zijn bewoners te bieden.

Wei-bin Lee, commissaris van Informatietechnologie, heeft in een officieel persbericht gezegd dat de “unieke technologie” die IOTA aanbiedt, een “nieuw tijdperk voor de inwoners van Taipei” inluidt.

Het eerste nieuwe project is een ID-kaart gebouwd op de Tangle-technologie, genaamd ‘TangleID’. De nieuwe kaart zal ontworpen worden om identiteitsdiefstal en kiezers fraude te elimineren, en tegelijkertijd een eenvoudig middel voor het bijhouden van je gezondheidsgeschiedenis en andere overheidsgerelateerde gegevens te bieden.

Het bedrijf werkt nu al samen met de stad om een klein kaartje te ontwikkelen dat licht, temperatuur, vochtigheid en vervuiling detecteert. Het ontwerp is bedoeld om de inwoners van Taipei actuele informatie over het huidige vervuilingsniveau te bieden.

Mede-oprichter van de IOTA Foundation David Sønstebø beschouwt de adoptie als een enorme stap voorwaarts en merkt op dat “de technologie klaar is voor praktisch gebruik en meer is dan enkel theorie”.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep