Vanaf februari zal het mogelijk zijn om via de gratis app van Robinhood, Bitcoin en Ethereum helemaal gratis te verhandelen, kondigde het bedrijf aan in een artikel op hun website.

Met Robinhood kunnen gebruikers ook de prijs van een aantal andere cryptocurrencies volgen, waaronder Ripple en Litecoin, hoewel het kopen en verkopen voorlopig enkel beschikbaar zal zijn voor Bitcoin en Ethereum.

Het bedrijf is van plan deze gratis functie als marketingstunt te gebruiken, om meer gebruikers naar het platform (met meer dan 3 miljoen gebruikers) te lokken.

Robin Tenov, medeoprichter van Robinhood, vertelde TechCrunch:

“We zijn van plan om dit bedrijf volgens het break-even principe te laten functioneren. De waarde van Robinhood is het vergroten van ons aantal gebruikers en het beter helpen van onze bestaande klanten.”

Bovendien hoopt het bedrijf door eenvoudige analyse- en transactie-functies aan te bieden, meer gebruikers aan te trekken.

“Wij geloven dat cryptocurrencies het potentieel hebben om de manier waarop geld vanaf de basis functioneert fundamenteel te veranderen, waardoor de macht die financiële instellingen over ons hebben direct in de handen van de bevolking te leggen,”

Robinhood is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland en België.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep