Een van de grootste Bitcoin mining pools, ViaBTC kondigde vandaag de lancering van een gloednieuw cryptocurrency exchange platform. In de aankondig valt te lezen dat het handelsplatform genaamd CoinEx eind deze maand live zal gaan, en gebruik zal maken van Bitcoin Cash in plaats van Bitcoin als basis cryptocurrency.

Het platform zal om te beginnen enkel Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash en Zcash (BTC/BCH, ETH/BCH, LTC/BCH, ZEC/BCH, DASH/BCH) ondersteunen, en is gebaseerd in Het Verenigd Koninkrijk.

Dit is niet de eerste exchange die de in China gevestigde mining pool lanceert, het bedrijf beheerde eerder al een exchange in hun thuisland. Deze moest noodgedwongen sluiten nadat de Chinese regering de handel van cryptocurrency verbood. De mining pool was een vroege supporter van Bitcoin Cash, en bood op dit eerdere platform ook diensten rond de munt.

Sinds de lancering op 1 augustus 2017 is deze fork van Bitcoin gestegen van vrijwel niets tot een huidige prijs van ongeveer $1400 met een marktkapitalisatie van $25 miljard.

“De reden dat we Bitcoin Cash hebben verkozen boven Bitcoin is, omdat het veel snellere transacties heeft met lagere kosten en betere prestaties op het gebied van bruikbaarheid heeft” zei Sara Ouyang, de chief operating officer van ViaBTC.

Toekomstplannen omvatten ondersteuning voor margin trading en derivatencontracten die gekoppeld zijn aan cryptocurrencies, aldus Ouyang.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep