De Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra, vertelde gisteren in een Kamerbrief, dat er Europese en internationale maatregelen getroffen moeten worden om de risico’s van Bitcoin en andere cryptocurrencies te beperken.

Hoekstra schreef in de brief:

“Investeren in Bitcoin of andere cryptovaluta is niet zonder risico’s. […] Anders dan bij spaargeld valt de inleg in cryptovaluta niet onder een depositogarantiestelsel en is er doorgaans geen centrale uitgever om aan te spreken in geval van misstanden.”

Nadat een recent onderzoek heeft aangetoond dat minimaal een half miljoen huishoudens in Nederland cryptocurrencies bezitten, zei Hoekstra ook dat hij zal onderzoeken welke opties nu beschikbaar zijn om de risico’s aan te pakken.

Een van de maatregelen die Hoekstra overweegt, is een verbod op reclame die zich richt op gewone consumenten voor risicovolle financiële producten. Hij wil ook met creditcardmaatschappijen praten over het waarschuwen van consumenten, voor de financiële risico’s van het kopen van cryptocurrencies op krediet.

Ook zal er Extra aandacht besteed worden aan het verbeteren van de transparantie rond het verhandelen van cryptocurrencies, met behulp van de onlangs geïntroduceerde anti-witwaswetgeving.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep