Nasdaq CEO, Adena Friedman, heeft onthuld dat de op één na grootste beurs operator ter wereld openstaat voor het aanbieden van cryptocurrency, zodra er duidelijke richtlijnen zijn en de markt volwassener is. Op woensdag vertelde Friedman CNBC:

“Natuurlijk zou Nasdaq overwegen om in de loop van de tijd een crypto-exchange te worden. Zodra mensen zeggen, het is tijd, we zijn klaar voor een meer gereguleerde markt, voor iets dat beleggers een eerlijke ervaring biedt.”

Regulering blijft voorlopig de grootste drempel voor Nasdaq en crypto-beleggers, desondanks heeft Friedman vertrouwen in het potentieel van digitale munten en tokens.

“Ik geloof dat digitale munten en tokens zullen blijven bestaan, het is gewoon een kwestie van hoe lang het zal duren voordat de industrie volwassen wordt.”

Op woensdag kondigde de beurs ook aan dat het gaat samenwerken met Gemini, de crypto-exchange die werd opgericht door Tyler en Cameron Winklevoss. Gemini zal hierbij de beveiligingstechnologie van Nasdaq gebruiken, om gebruikers tegen marktmanipulatie te beschermen.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep