MoneyGram, een internationaal geldoverboekings bedrijf, werkt samen met Ripple om de XRP-token te testen voor internationale betalingen.

Volgens het persbericht gaat MoneyGram de xRapid-service van Ripple testen vanwege de snelheid en kostenefficiëntie. In het bericht gaf het bedrijf aan dat de transactiekosten van XRP aanzienlijk lager zijn dan die van het Bitcoin-netwerk.

Het bedrijf moet momenteel beschikken over vooraf gefinancierde rekeningen in verschillende landen om transacties te vergemakkelijken, het gebruik van XRP betekent dat het rechtstreeks geld van het ene land naar het andere kan overmaken.

Ripple-topman, Brad Garlinghouse zei:

“De inefficiëntie van globale betalingen heeft niet alleen gevolgen voor banken, maar ook voor instellingen als MoneyGram. … Door een digitale munt als XRP te gebruiken, kunnen ze geld even snel verplaatsen als informatie.”

Het bedrijf is ook van plan om andere producten van Ripple te testen, waaronder xVia.

Alex Holmes, de CEO van MoneyGram, zei dat het bedrijf uitkijkt naar het gebruik van xRapid en voegde daaraan toe: “We hopen dat het de efficiëntie en de service van MoneyGram zal verbeteren.”

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep