Microsoft heeft besloten om reclame voor Bitcoin, cryptocurrency en niet-gereguleerde binaire opties op Bing Ads, het adverteer-platform van zijn zoekmachine Bing, te verbieden. Het verbod zal eind juni of begin juli van kracht officieel van start gaan.

Volgens Microsoft vormen cryptocurrencies en gerelateerde producten een mogelijk verhoogd risico voor haar gebruikers, omdat ze momenteel niet gereguleerd zijn. Het financieel product- en dienstenbeleid van Bing Ads verduidelijkt:

“Online fraude is een serieus probleem, dat vaak met financiële diensten te maken heeft. We bieden dit beleid aan om je te helpen met het creëren van goede advertenties, en om consumenten te beschermen. Deze regels zijn van toepassing op alle valuta’s, inclusief echte en virtuele.”

Bing Ads is een service die betaal-per-klik advertenties aanbiedt op zowel Bing als Yahoo! zoekmachines. Bing bereikt wereldwijd ongeveer 500 miljoen zoekers.

Het verbod van Microsoft komt precies twee maanden nadat Google aangekondigd had, dat het reclame voor cryptocurrencies en gerelateerde services vanaf juni zou verbieden.

Eind januari verbood social-media-gigant, Facebook, ook alle advertenties die cryptocurrency promoten.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep