Microsoft-oprichter, Bill Gates heeft cryptocurrencies ‘super riskant’ en ‘dodelijk’ genoemd in zijn laatste Reddit Q&A-sessie.

In het online interview beantwoordt de miljardair vragen over onderwerpen als quantum computing, zijn liefdadigheidswerk, zijn carrière in de technologische industrie.

Maar wanneer zijn mening over cryptocurrency gevraagd wordt, waarschuwt hij mensen voor de gevaren van cryptocurrencies, en argumenteert hij zelfs dat cryptocurrencies “dodelijk kunnen zijn.”

Reagerend op gebruikers zei hij: “Het belangrijkste kenmerk van cryptocurrencies is hun anonimiteit. Ik denk niet dat dit een goede zaak is.”

Hij noemt cryptocurrencies de technologie naar keuze voor criminelen. “Op dit moment worden cryptocurrencies gebruikt voor het kopen van fentanyl en andere drugs, dus het is een zeldzame technologie die op een vrij directe manier doden heeft veroorzaakt,” legde hij verder uit.

Een Reddit-gebruiker vroeg Gates: “Wat is het verschil tussen fysiek en digitaal geld?”

Waarop hij antwoordde: “Ja –  cash geld wordt ook gebruikt voor dit soort dingen, maar je moet fysiek aanwezig zijn om het over te dragen, waardoor dingen zoals betalingen van losgeld moeilijker worden.”

Gates waarschuwt tijdens het interview ook cryptocurrency investeerders: “de speculatieve golf rond ICO’s en cryptocurrencies is super riskant in de lange termijn.”

Gates was echter in het verleden positief over digitaal geld, zoals Bitcoin. Toen hij in 2014 met Bloomberg sprak, zei hij dat Bitcoin “opwindend” was omdat het zo goedkoop was.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep