Facebook-CEO Mark Zuckerberg kondigde donderdag aan dat hij van plan is om cryptocurrencies en andere gedecentraliseerde technologieën te bestuderen, om het sociale netwerk verbeteren.

In een Facebook-bericht, vertelde Zuckerberg ons over zijn persoonlijke uitdagingen voor het komende jaar, een van deze was het bestuderen van de “positieve en negatieve aspecten” van cryptocurrency en encryptie.

Zuckerberg ging verder met zijn doel voor het jaar, zich concentreren op het “oplossen van belangrijke kwesties” in technologie, media en overheid. “Ik kijk er naar uit om experts samen te brengen om deze onderwerpen te bespreken.”, schreef hij.

Toch zijn het enkel de opmerkingen over decentralisatie, die de aandacht van de blockchain-wereld trokken.

Zuckerberg noemde cryptocurrencies een van de meest interessante vragen in technologie. Hij voegde eraan toe dat velen vandaag het vertrouwen verloren hebben dat “technologie een gedecentraliseerde kracht zou zijn”.

Hij zei:

“… zoals encryptie en cryptocurrency – die de macht van gecentraliseerde systemen terug in de handen van mensen leggen … Ik ben geïnteresseerd en wil de positieve en negatieve aspecten van deze technologieën te bestuderen, en hoe we ze het beste kunnen gebruiken in onze services. “

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep