Het Amerikaanse technologiebedrijf Kodak heeft aangekondigd dat het zijn eigen cryptocurrency zal lanceren, met plannen om eind januari een ICO te organiseren.

In een officiële aankondiging verklaarde Kodak dat de cryptocurrency “een geëncrypteerde, digitale lijst van auteursrechten voor fotografen” zou bevatten. Kodak werkt samen met WENN Digital aan het project.

Het idee is dat fotografen de Kodak blockchain kunnen gebruiken om hun foto’s te registreren, vervolgens kunnen ze betaald worden met “KODAKCoin” voor de rechten, aldus het bedrijf.

Kodak CEO Jeff Clarke zei in een verklaring:

“Voor velen in de technologie-industrie zijn ‘blockchain’ en ‘cryptocurrency’ hete buzzwords, maar voor fotografen die al lang moeite hebben met het controleren van hun werk, zijn deze buzzwords de oplossing voor een (tot nu toe) onoplosbaar probleem. Deze technologieën geven fotografen een innovatieve en gemakkelijke manier om precies dat te doen.”

Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel geld Kodak hoopt te verzamelen via de ICO, maar het bedrijf zei dat de token-verkoop plaats zal vinden op 31 januari en open staat voor beleggers uit onder meer de Verenigde Staten en Canada.

De aandelen van Kodak stegen met ongeveer 37 procent na de aankondiging.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep