Zcash is een anonieme crypto-valuta waar privacy centraal staat, het maakt gebruik van “zero knowledge proof”, waardoor transacties volledig privé en gecodeerd zijn. Dus, hoewel Zcash-transacties publiek beschikbaar zijn op de blockchain, wordt de afzender, ontvanger en waarde van de betalingen privé gehouden.

Wat is zero knowledge proof?

Zero knowledge proof maakt Zcash transacties anoniem, door privé transacties op de openbare Zcash blockchain te creëren. Zcash transacties verstoppen het adres van de afzender, ontvanger en waarde cryptografisch. In tegenstelling tot andere blockchains kunnen Zcash-gebruikers hun transacties volledig cryptografisch verbergen. De blockchain toont enkel dat er op een bepaald tijdstip iets gebeurd is.

Waarom en voor wie is deze anonimiteit handig?

Er zijn veel legitieme toepassingen voor financiële privacy. In feite, als je erover nadenkt, is financiële privacy waarschijnlijk wenselijk voor de meeste transacties, zoals:

  • Een bedrijf dat informatie over zijn supply chain geheim wilt houden voor concurrenten.
  • Een individu die het privé wil houden dat ze een faillissement of echtscheiding advocaat betaalt voor advies.
  • Een rijk persoon die zijn fortuin geheim wilt houden voor criminelen, om mogelijke ontvoeringen of afpersingen te voorkomen.
  • Banken, hedge funds en andere soorten financiële entiteiten die financiële instrumenten verhandelen (effecten, obligaties, derivaten). Om te vermijden dat externe personen erachter komen wat hun positie of interesse is.

Natuurlijk is deze anonimiteit ook bijzonder handig voor het illegale circuit, maar dit is niet noodzakelijk slechter voor investeerders.

Beste Zcash (ZEC) Wallet?

We raden aan om de Jaxx wallet te gebruiken, deze kun je op de officiële Jaxx-website downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De Jaxx mobiele wallet is beschikbaar voor android en ios.

Hoe Koop je Zcash (ZEC)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een ZEC wallet nodig, download en installeer daarom de Jaxx Wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke ZEC adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal ZEC, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep