Vertcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, ontstaan uit een litecoin fork. Het is hierdoor vergelijkbaar met munten als LTC of BTC, met een groot verschil; ASIC weerstand. Hoewel dit misschien een kleine verandering lijkt, heeft het grote gevolgen bij de eerlijke verdeling, politiek en decentralisatie van de munt. Vertcoin blijft trouw aan de oorspronkelijke visie van cryptocurrency: een financieel systeem dat eigendom is van zijn gebruikers. Het kan dan ook door iedereen winstgevend gemined worden. Vertcoin had ook geen pre-mine, ICO of airdrop, ook is het volledig ontwikkeld door community leden die als vrijwilligers werken en het project wordt volledig gefinancierd met donaties.

Waarom zijn ASIC’s zo gevaarlijk voor de cryptocurrency community?

Terwijl ASIC’s munten als Bitcoin en Litecoin efficiënter kunnen mine vergeleken met GPU’s, heeft hun introductie een nieuw probleem met zich meegebracht. In tegenstelling tot GPU’s of CPU’s, heeft de alledaagse persoon geen ASIC in bezit. Het minen van Bitcoin en Litecoin wordt voor het grootste deel niet eens door zijn gebruikers gedaan, maar door grote mining bedrijven en ASIC-fabrikanten. Dit creëert een omgeving waar bedrijven uiteindelijk deze munten zullen controleren en een belang hebben om het mine zo winstgevend mogelijk te maken. Dit was al te merken aan politiek achter Bitcoin, Bitcoin Cash en Segwit2x. Vertcoin voorzag de problemen die ASICs met zich mee zouden brengen en is vastbesloten om ASIC resistent te blijven.

Beste Vertcoin (VTC) Wallet?

We raden aan om de Vertcoin Web Wallet te gebruiken of de officiële Vertcoin wallet, deze kun je op de officiële Vertcoin-website downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Hoe Koop je Vertcoin (VTC)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een VTC wallet nodig, download en installeer daarom de Vertcoin Wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke VTC adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal VTC, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep