NXT is een open source cryptocurrency en betalingsnetwerk, gelanceerd in november 2013 door een anonieme ontwikkelaar bekend als “BCNext”. Dit maakt het een van de eerste altcoins, en misschien wel de eerste “multi-purpose” munt. NXT is specifiek ontworpen als een flexibel platform waarrond toepassingen en financiële diensten gebouwd kunnen worden. Het heeft een geïntegreerde Asset Exchange (vergelijkbaar met aandelen), een berichtensysteem en marktplaats. Gebruikers hebben de mogelijkheid nieuwe munten binnen het systeem te maken, zoals bij Waves of Ethereum.

Het doel van NXT is om financiële technologie, crowdfunding en bestuur radicaal te veranderen, met een platform gericht op de gemiddelde gebruiker en bedrijven. Gebruikers kunnen NXT gebruiken om een digitale munt te creëren, verhandelen of deel te nemen aan DAO functies, als stemmen en gegevensopslag.

Hoe werkt NXT?

NXT maakt gebruik van een Proof-of-Stake systeem in tegenstelling tot het Proof-of-Work systeem van Bitcoin en Ethereum, dit betekent dat transacties sneller en effectiever behandeld kunnen worden met een lagere computer kracht. Dit maakt het niet alleen energie efficiënter dan zijn competitie maar ook stabieler, omdat het netwerk niet is afhankelijk van miners.

Een ander uniek kenmerk aan NXT is dat de code helemaal vanaf nul geschreven is. Het is niet gebaseerd op Bitcoin of enige andere blockchain-technologie, en is gecodeerd in java.

NXT functies

NXT heeft een breed assortiment aan functies met verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste geplande functies voor het platform:

Asset Exchange:

Gebruikers kunnen hun eigen project (munt) creëren via de NXT Asset Exchange, een veilig, direct en peer-to-peer handelsplatform. De exchange maakt het handelen in deze cryptomunten (aandelen) mogelijk. Alle transacties worden vastgelegd in de NXT-Ledger. Een van de uniekste functies van deze exchange is, de mogelijkheid om een waarde te vertegenwoordigen van fysieke of niet Blockchain zaken. Om dit te doen, wijst NXT een bepaalde munt een kleur aan. Deze aanwijzing vormt een brug tussen de virtuele cryptocurrency-wereld en de fysieke wereld. Dit betekent dat een op NXT gebaseerde (gekleurde) munt een onroerend goed, aandeel, obligatie, grondstof of zelfs concept en idee kan vertegenwoordigen.

Monetary System:

Gebruikers kunnen hun eigen digitale munt lanceren en deze vervolgens voor andere door NXT ondersteunde munten ruilen, verhandelen of delen.

Data Cloud:

De Nxt blockchain heeft een data cloud-systeem dat gegevensopslag, publicatie en verificatie op de blockchain mogelijk maakt. Net als andere gegevens opslagsystemen belooft het veilig, eenvoudig en effectief te zijn.

Berichtensysteem:

Met het NXT berichtensysteem kan je gecodeerde of normale tekst verzenden. Ook kan het systeem gebruikt worden als een opslagsysteem voor basisgegevens, omdat je er tot maximaal 1000 bytes aan gegevens kunt opslaan, oftewel 42 kb aan gegevens.

Stemsysteem:

Gebruikers hebben de mogelijkheid om aangepaste polls te creëren, geverifieerd door de NXT-blockchain. Elke houder van NXT-tokens of een op NXT gebaseerde munt, kan op een cryptografisch bewezen en extern verifieerbare manier stemmen. Deze stemmen kunnen gebruikt worden om beslissingen te nemen over toekomstige ontwikkelingen of om de stemmen van aandeelhouders te verzamelen.

Plugins:

NXT Plugins geven ontwikkelaars de optie om software van derden te gebruiken om extra functionaliteit aan de NXT-client toe te voegen.

Hoe werkt de NXT-Token?

NXT-Token is de digitale munt die functioneert als brandstof voor het NXT-ecosysteem. De token word gebruikt als transactiekosten bij de overdracht van NXT naar andere gebruikers. Het wordt ook gebruikt om aandelen te creëren die zaken als obligaties of eigendommen van een project vertegenwoordigen op de blockchain.

NXT-Token kan net als elke andere digitale munt gebruikt worden als een extern betaalmiddel, net als Bitcoin kan je het gebruiken om goederen en diensten mee te betalen.

Beste NXT (NXT) Wallet?

We raden aan om de NXT core-client te gebruiken, deze kun je op de officiële NXT-website downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux en Android.

Hoe Koop je NXT (NXT)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een NXT wallet nodig, download en installeer daarom de NXT wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke NXT adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal NXT, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep