IOTA is een revolutionaire cryptocurrency en technologie die de basis legt voor het “Internet of Things”. Het maakt gebruik van een compleet nieuw kwantum bestendige protocol, bekend als de Tangle, dit brengt veel unieke functies met zich mee zoals: geen transactiekosten, oneindige schaalbaarheid, snelle transacties, veilige data overdracht en nog veel meer.

IOTA is in eerste instantie gericht op de ruggengraat van het Internet-of-Things (IoT) te worden. Het is de enige technologie in zijn categorie die kan functioneren als een lichtere distributed ledger met schaalbaarheid, kwantum weerstand en decentralisatie voor alle IoT-apparaten.

Hoe verschilt deze technologie met traditionele cryptocurrencies zoals Bitcion?

Traditionele Blockchains vertrouwen op miners, deze miners verwerken de transacties via een gesynchroniseerd peer to peer-netwerk en mine kleine deeltjes van de munten met computer kracht. Deze Blockchains maken gebruik van transactiekosten om te vermijden dat mensen het netwerk spammen.

IOTA heeft geen miners, geen blokken en geen transactiekosten.

Waar IOTA echt uitblinkt is in het IOT, als een technologie voor data integriteit en industriële apparaten. Bovendien is het ook handig voor offertes, microbetalingen en machine tot machine communicatie zoals sensortechnologie, slimme steden, adaptieve systemen, enz.

Het is duidelijk dat Bitcoin en bijna elke andere cryptocurrency niet gemaakt zijn met de capaciteit om honderden duizenden nano-betalingen per dag te verwerken.

Hierdoor is IOTA onvervangbaar als veilig en transactiekosten vrij systeem. De onderliggende technologie, de Tangle, is een derde generatie Blockchain-technologie, gebaseerd op een gerichte acyclische grafiek, gemaakt voor de problemen van morgen.

Beste IOTA (MIOTA) Wallet?

We raden aan om de Iota Ledger/wallet te gebruiken, deze kun je op de officiële Iota-GitHub downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Hoe koop je IOTA (MIOTA)?

De beste manier om Basic Attention Token te kopen is via Binance. Op deze populaire exchange kun je makkelijk en snel je Bitcoin, Ethereum of andere cryptocurrencies wisselen voor BAT, een complete handleiding over hoe Binance werkt vind je hier.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep