Ethereum Classic is een open-source, blockchain-gebaseerd computerplatform met smart contract (scripting) functionaliteit. Ethereum Classic is geen nieuwe cryptocurrency, in plaats daarvan is het een splitsing van een bestaande cryptocurrency, Ethereum.

Beide blockchains zijn in alle opzichten identiek tot en met block 1920000, waar de hard-fork geïmplementeerd werd als teruggave van de DAO-tokenhouders, dit betekent dat alle transacties die op de Ethereum blockchain uitgevoerd zijn tot deze hard-fork geldig zijn op de Ethereum Classic blockchain.

Ethereum Classic biedt dezelfde functionaliteit als Ethereum, zoals het creëren en implementeren van smart contracts en gedecentraliseerde apps. Het heeft ook dezelfde specificaties, zoals gemiddelde block tijd, grootte en beloning.

Hoe is Ethereum Classic (ETC) ontstaan?

Ethereum Classic verscheen als gevolg van een meningsverschil met de Ethereum Foundation over de DAO Hard Fork. Het verenigde het deel van de Ethereum-gemeenschap die de harde vork op filosofische gronden afkeurden. Gebruikers die ETH voor de DAO hard-fork (1900000ste block) hadden, kregen dezelfde hoeveelheid ETC na de vork.

Beste Ethereum Classic (ETC) Wallet?

We raden aan om de Jaxx wallet te gebruiken, deze kun je op de officiële Jaxx-website downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De Jaxx mobiele wallet is beschikbaar voor android en ios.

Hoe Koop je Ethereum Classic (ETC)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een ETC wallet nodig, download en installeer daarom de Jaxx Wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke ETC adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal ETC, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep