Dogecoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, gecreëerd in 2013 door Billy Markus. Hij hoopte met deze grappige cryptocurrency een breder publiek te bereiken dan Bitcoin. Zoals elke andere cryptocurrency kan je Dogecoin gebruiken om spullen of diensten te kopen, ook kun je het inruilen voor andere valuta’s (cryptocurrencies of traditioneel geld).

Zoals Bitcoin en Litecoin, werkt Dogecoin met een public-key cryptografie: een gebruiker genereert een paar cryptografische keys, een publieke en een privé.

In tegenstelling tot bitcoin adressen, die 27 tot 33 karakters lang zijn, bevatten Dogecoin adressen een reeks van 34 getallen en letters (hoofdletters en kleine letters), beginnend met de letter D. Een publieke key is het adres waar andere gebruikers Dogecoins heen kunnen sturen. Een private key geeft volledige toegang tot de Dogecoin wallet, daarom moet je deze geheim houden.

Is investeren in Dogecoin een goed idee?

Als je van plan bent om te investeren in Dogecoin, is het handig om te weten dat er nu meer dan 110 miljard Dogecoin’s circuleren en dit aantal neemt elke dag steeds meer toe. In tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Bitcoin, is er geen limiet voor hoeveel Dogecoins geproduceerd kunnen worden. Daardoor komen er nog eens ongeveer 5,256 miljard munten per jaar bij. Dit betekent een inflatiepercentage van 5,256% (in 2015). In 2014 bespraken de Dogecoin’s ontwikkelaars of dit veranderd moest worden, de Dogecoin oprichter kondigde later aan dat de stroom van munten onbeperkt zou blijven.

Beste Dogecoin (DOGE) Wallet?

We raden aan om de Block.io Web Wallet of de officiële Dogecoin desktop wallet te gebruiken, deze kun je op de officiële Dogecoin-website downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Hoe Koop je Dogecoin (DOGE)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een DOGE wallet nodig, download en installeer daarom de Dogecoin Wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke DOGE adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal DOGE, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep