Bitcoin Cash (BCC of BCH) is een cryptocurrency gecreëerd via een fork van het Bitcoin-netwerk. Dit betekent dat elke gebruiker die Bitcoin tijdens deze vork had (1 augustus 2017), nu hetzelfde bedrag in Bitcoin Cash heeft.

Wat is het verschil tussen Bitcoin Cash en Bitcoin?

Bitcoin Cash werd gecreëerd als antwoord op het jarenlange debat over wat de beste manier is om Bitcoin te schalen. De meest eenvoudige, en de door Bitcoin Cash aangenomen oplossing, is om de maximum blocksize limiet van Bitcoin te verhogen. Terwijl de blocksize van Bitcoin één megabyte (250.000 transacties per dag) is, heeft Bitcoin Cash deze limiet verhoogd naar 8MB, waardoor er ongeveer twee miljoen transacties per dag verwerkt kunnen worden.

Het belangrijkste verschil tussen deze munten is het feit dat het BCH-protocol, gezien gelijke hashrate, meer transacties per seconde kan verwerken, dit zorgt voor snellere en goedkopere transacties.

Moet je Bitcoin Cash in plaats van Bitcoin gebruiken?

Welke van de twee je gebruikt is volledig je eigen keuze, ze hebben beide voor- en nadelen zoals; Bitcoin heeft een grotere ondersteuning, een stabiel netwerk van miners en een grote acceptatie door handelaren, maar heeft hogere transactie kosten en tijden. Bitcoin Cash heeft een kleiner en instabieler netwerk van miners, bijna geen ondersteuning of acceptatie door handelaren, maar wel snelle en goedkope transacties.

Wat de ontwikkeling betreft, is de code van Bitcoin Cash bijna exact hetzelfde als die van Bitcoin. Dit maakt het ontwikkelen of wijzigen van bestaande software voor Bitcoin Cash vrij eenvoudig.

Beste Bitcoin Cash (BCH) Wallet?

We raden aan om de Jaxx wallet te gebruiken, deze kun je op de officiële Jaxx-website downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De Jaxx mobiele wallet is beschikbaar voor android en ios.

Hoe Koop je Bitcoin Cash (BCH)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een BCC wallet nodig, download en installeer daarom een Bitcoin Cash Wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke BCC adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal BCC, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep