Augur is een gedecentraliseerde voorspelling markt die het resultaat van een evenement kan voorspellen op basis van het wisdom of the crowd principe. Met deze methode wordt er informatie uit de menigte verzameld om zo de meest realistische mogelijkheid en dus ook het meest waarschijnlijke resultaat in te schatten. Correcte voorspellingen worden beloond door het netwerk, terwijl onjuiste voorspellingen bestraft worden, dit stimuleert een eerlijke voorspellingen.

De Augur streeft ernaar om de voorspelling markt te revolutioneren en daarmee de manier waarop mensen de “waarheid” ontvangen en verifiëren veranderen. De hoofdgedachte is om nauwkeurige voorspellingen te maken met een grote groep mensen, in plaats van een klein team van experten.

Augur is ook de eerste belangrijke gedecentraliseerde applicatie (Dapp) die is ontwikkeld met behulp van Ethereum. Deze decentralisatie zorgt ervoor dat Augur niet gecensureerd kan worden door regeringen die voorspel markten als gokken beschouwen.

De ruggengraat van Augur zijn verhandelbare tokens genaamd Reputation (REP), de totale hoeveelheid reputatie is vastgesteld op 11 miljoen munten. De tokens geven het recht om te voorspellen wat de uitkomst van de bepaalde gebeurtenissen zal zijn. Het kan verdiend door eerlijke rapporten te bezorgen, of juiste voorspellingen in te dienen. Gebruikers die in strijd met de meerderheid voorspellen (onwaarschijnlijk), zullen hun REP-tokens verliezen en niets verdienen. Hoe meer REP een gebruiker heeft, hoe meer waarde of vertrouwen de invoer van hem heeft.

Kort samengevat, REP-tokens worden verdient of verloren afhankelijk van de betrouwbaarheid van een gebruiker zijn stemmen in vergelijking met de meerderheid.

 

Waarvoor deze voorspellingen gebruikt voor worden?

Augur heeft veel meer toepassingen dan een simpel gok platform. Het zou kunnen gebruikt door boeren in Argentinië voor hedendaagse weersomstandigheden, of Chinese handelaren die geen toegang hebben tot de Amerikaanse aandelenmarkt, en zelfs door artsen om patiënten nauwkeuriger te diagnosticeren.

Beste Augur (REP) Wallet?

We raden aan om MyEtherWallet te gebruiken, dit is een online wallet voor Ethereum en alle Ethereum tokens. Deze wallet is bijzonder makkelijk in gebruik en is daarom ook een aanrader voor beginners. Het unieke aan deze wallet is, dat je controle hebt over je private key (dit normaal niet het geval is bij online wallets).

Hoe Koop je Augur (REP)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een REP wallet nodig, maak daarom een account aan op MyEtherWallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke REP adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal REP, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.
Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep