Zonder miners zou Bitcoin niet kunnen bestaan. Mining zorgt ervoor dat je Bitcoin transacties veilig en snel zijn, miners stellen hun apparatuur beschikbaar om dit te doen. De beloning hiervoor is een kans op Bitcoins, het enige probleem is dat deze kans extreem klein is. Dit komt doordat het aantal miners de laatste jaren samen met de prijs van Bitcoin gegroeid is.

Hier hebben miners gelukkig een oplossing voor gevonden, ze werken miners samen in “pool” dit geeft hun een grotere kans op winnen, als ze dan Bitcoins ontvangen verdelen ze die onderling.

De juiste hardware

Voordat je kan beginnen mine, heb je een speciale computer nodig deze word een “mining rig” genoemd. Met een normale game computer kan je niet meer effiecient mine, doordat er teveel competitie is. Je zal dus een mining rig moeten maken, deze rig bestaat uit een: moederbord met veel pci slots, GPU en voeding. De GPU is het belangrijkste deel, welke het best is voor mine, is een complexe vraag. Het antwoord hangt van de aanschaf prijs, energieverbruik en de hash rate. Een snelle google search kan hier al veel bij helpen, je kan hier heel wat advies en vergelijking over vinden. Wanneer je de juiste GPU hebt gevonden, is het tijd om er enkele te kopen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, door de populariteit van mine zijn de efficiëntste GPU’s vaak uitverkocht. Zodra je een enkele GPU’s aangeschaft hebt, is het tijd om de juiste software te vinden.

Hoe installeer je de software

Nu dat je een mining rig hebt gebouwd heb je nog de juiste software nodig om Bitcoins te mine. Wij raden persoonlijk CGminer  aan, dit is de populairste mining software op dit moment en kan op elk type besturingssysteem draaien. Gebruik de aanwijzingen op deze site om de software te installeren.

Hoe neem je deel aan een mine pool?

Nu alles klaar is, is het tijd om je bij een pool aan te sluiten. We kunnen er niet direct een aanraden vanwege de continue veranderingen. We hebben wel een paar punten waarop je best let bij het uitkiezen van een pool. Het eerste punt is de pay-out threshold, deze zijn soms overdreven hoog zijn. Een ander punt is de grote van de pool, dit heeft een grote invloed op de kans op een beloning. 

Zoek je een makkelijkere manier om te starten met mine?

Klonk dit bovenste nu als chinees of zoek je simpelweg een makkelijkere manier om te starten, dan is de MinerGate pool iets voor jou. Om te starten maak je een account, download de client, log in en je kan meteen beginnen. Je mined ook enkel wanneer de client open staat, dit betekent dat je zelf kiest wanneer je computer aan het mine is. Het enige nadeel aan deze methode is dat de fee (1%) een beetje hoger is. De download van MinerGate kan je hier vinden.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep