Bitcoin komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws, en met de exponentiële groei die het de laatste jaren ervaren heeft. Willen steeds meer mensen investeren in Bitcoin, maar dan resteert er nog de vraag: Hoe doe je dat?

Hoe kom je aan Bitcoins?

De enige manier om aan Bitcoins te komen is door ze te kopen, minen of van iemand krijgen. Het mine is ingewikkeld en zullen we in een later artikel bespreken. De eerste optie is gelukkig erg simpel, er zijn zelfs honderden sites die Bitcoins aan je willen verkopen. Je hebt grote Amerikaanse sites zoals Kraken of Coinbase, deze accepteren jammer genoeg geen Ideal of Bancontact. Gelukkige zijn er enkele Nederlandse alternatieve zoals Bitonic of LiteBit. Onze persoonlijke favoriet is Bitonic, zij kopen en verkopen al sinds 2012 Bitcoins en zijn daarom ook de betrouwbaarste.

Waar kan je deze Bitcoins dan bewaren?

Bitcoins worden opgeslagen in een digitale wallet. Je kan deze wallet zelf op je pc draaien of een website dit voor je laten doen. Beide opties hebben hun voor en nadelen. Bij het zelf opslaan loop je het risico dat wanneer je computer crasht je al deze Bitcoins kwijt raakt. Het voordeel tegenover de online wallet is dat jij enige bent die controle heeft over je wallet, bij zo online wallet moet je hun vertrouwen. Als je Bitcoin online wil opslaan is blockchain.info een veilige keuze.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep