Social media-gigant Facebook creëert een blockchain-afdeling, die zich focust op het verkennen van de technologie en zijn toepassingen binnen het bedrijf.

Het nieuwe team bestaat uit een kleine groep van medewerkers, en zal geleid worden door David Marcus, vice-president van de Messenger-divisie van Facebook. Marcus is ook een voormalig voorzitter van PayPal, en schreef op dinsdag in een Facebook-bericht:

“Na bijna vier ongelofelijk geweldige jaren als leidinggevende bij Messenger, heb ik besloten dat het tijd was voor mij om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ben een kleine groep aan het creëren om te onderzoeken hoe blockchain optimaal benut kan worden binnen Facebook,”

Volgens Recode, zal het team initieel bestaan uit minder dan een twaalf medewerkers, momenteel is nog niet bekend wat het nieuwe team precies gaat doen.

In januari zei Facebook-CEO, Mark Zuckerberg, dat hij van plan was om cryptocurrencies en andere gedecentraliseerde technologieën te bestuderen, om het sociale netwerk verbeteren.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep