Een ziekenhuis in Schotland behandelt mensen die verslaafd zijn aan het verhandelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Het Castle Craig-afkickcentrum in Peeblesshire heeft een rehabilitatieprogramma voor ‘crypto-verslaafden’ gecreëerd, om de onderliggende problemen te behandelen.

Experts waarschuwen dat het verhandelen van digitale munten zoals Bitcoin een verslaving kan worden, vergelijkbaar met online gokken, waarbij sommige gebruikers obsessief van minuut tot minuut de prijsfluctuaties volgen.

De faciliteit heeft al programma’s voor drugs- en alcoholverslaving, maar zegt dat het nu ook cryptocurrency-verslaving gaat behandelen.

Castle Craig zei dat er nog geen cijfers zijn over het aantal mensen daBit verslaafd is aan cryptocurrency, maar er zijn wereldwijd ongeveer 13 miljoen mensen die de munten verhandelen.

Chris Burn, een goktherapeut van Castle Craig, zei:

“De risicovolle en fluctuerende cryptocurrency markt spreekt de pathologische gokker aan. Het biedt spanning en een ontsnapping aan de realiteit. Bitcoin wordt bijvoorbeeld veel verhandeld, en er zijn enorme winsten maar ook enorme verliezen gemaakt. Het is een klassieke bubble situatie.”

Volgens Tony Marini, een voormalige gok- en cocaïneverslaafde, is het introduceren van een levensstructuur de sleutel is voor het behandelen van verslaafden:

“Ik heb het zelf meegemaakt, mijn ervaring met verslaving geeft me inzicht en empathie ten opzichte van anderen met hetzelfde probleem. Ik zie de cryptocurrency-handel als een manier voor mensen om te ontsnappen aan zichzelf, in een andere wereld, omdat ze de wereld waarin ze zich bevinden niet leuk vinden.”

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep