De Olympische Spelen in Pyeongchang heeft bijna 3.000 deelnemers verspreid over heel de wereld, toch is er slechts één atleet die betaald wordt in cryptocurrency.

De Canadese schaatser Ted-Jan Bloemen werd onlangs de eerste atleet die in het virtuele geld betaald werd toen hij een sponsorovereenkomst sloot met ONG Social, een sociaal netwerk, en CEEK VR, een ontwikkelaar van virtual reality-ervaringen.

Lawrence Baslaw, de manager van Bloemen, noemde de samenwerking “een primeur in de sportwereld”.

De wereldrecordhouder is van plan zijn Olympische reis op het ONG Social-netwerk te delen, en te schitteren in een 360° virtual reality-ervaring op CEEK VR. In ruil hiervoor zal hij betaald worden in cryptocurrency.

De CEO en oprichter van CEEK VR, Mary Spio zei in een verklaring:

“Bloemen zijn interesse en ondersteuning voor de allernieuwste technologieën weerspiegelt zijn neiging om grenzen te verleggen. Wij geloven dat Virtual Reality niet alleen geweldig is voor ons publiek, maar uiteindelijk ook gebruikt zal worden voor het trainen en maximaliseren van de prestaties van spelers.”

Bloemen werd in Nederland geboren en getogen, maar veranderde van nationaliteit tijdens het seizoen 2014-15, nadat hij geweigerd werd voor het Olympisch schaatsteam van Nederland.

In Pyeongchang zal Bloemen het opnemen tegen drievoudig Olympisch kampioen Kramer, de grootste schaatsster van Nederland.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep