Bitcoin, de populairste en waardevolste cryptocurrency, is uitgeroepen tot Investopedia’s Term of the Year van 2017.

Meest populaire zoekresultaat

Op basis van de zoekresultaten overtrof Bitcoin termen als Trumpcare, ICO, Blockchain en FAANG om het meest gezochte en populairste zoekwoord te worden op Investopedia, het meest gebruikte online woordenboek voor financiële termen.

Het team benadrukte in hun mededeling ook de enorme groei van Bitcoin in prijs, gebruikers, en ontwikkeling, het team schreef:

“$8.000! $11.000! $20.000 ?! 2017 was het jaar van Bitcoin-manie. De cryptocurrency begon het jaar op $1.000 en is sindsdien met meer dan 1.500 procent gestegen. Sommigen zeggen dat Bitcoin een zeepbel is, maar de agressieve groei domineerde de media en financiële sector. In 2017 zagen we de eerste Bitcoin miljardairs en de introductie van Bitcoin-futures.”

Terwijl Bitcoin dit jaar minder winstgevend was dan Ripple, Litecoin en Ethereum, blijft het de enige cryptocurrency die gebruikt werd in de traditionele financiële sector. Grote investeringsbanken zoals: JPMorgan, Goldman Sachs, de Chicago Board Options Exchange (Cboe), CME Group, Nasdaq, de New York Stock Exchange (NYSE) en Cantor Fitzgerald integreerde Bitcoin in hun bestaande infrastructuren of kondigde ondersteuning voor de cryptocurrency aan.

 

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep