Terwijl niemand precies weet wie hij (of zij) is, weten we wel wat hij deed. Hierdoor zijn er toch enkele aanwijzingen, zoals de bijnaam die hij zichzelf gaf, Satoshi Nakamoto. Hij is de uitvinder van het Bitcoin protocol, dit revolutionair idee publiceerde hij via de Cryptography maillijst in November 2008.

In 2009 creëerde hij ook de allereerste versie van de Bitcoin software client, hij bleef hierna nog actief werken met andere aan het project, totdat hij aan het eind van 2010 de community verliet.

Nakamoto werkte samen met het open-source team, maar zorgde er altijd voor dat hij nooit iets persoonlijks over zichzelf onthulde, de laatste keer dat iemand van hem gehoord had was in het voorjaar van 2011, toen hij zei dat hij “verder was gegaan naar andere dingen”.

Hoe rijk is hij nu?

Een analyse door Sergio Lerner, een autoriteit op bitcoin en cryptografie, suggereert dat Satoshi een groot deel van de eerste blokken in het bitcoin-netwerk heeft gemined en dat hij een fortuin van ongeveer 1 miljoen Bitcoins opgebouwd had. Deze munten zouden nu vier miljard dollar waard zijn tegen de wisselkoers van augustus 2017 van $4.000.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep