Berichten-app Telegram heeft beslist geen openbare ICO te organiseren, om de ontwikkeling van hun ‘derde generatie blockchain’ te financieren.

Telegram had hiervoor al $1,7 miljard opgehaald bij minder dan 200 particuliere investeerders tijdens twee exclusieve voorverkoop-rondes, die enkel toegankelijk waren voor mensen met een nettowaarde van minimaal $1 miljoen of een inkomen van meer dan $200.000.

De startup, opgericht door twee Russische broers, beschrijft het project als een digitaal betalings- en technologieplatform dat een groter publiek zal aanspreken dan bestaande munten, zoals Bitcoin.

Het opgehaalde geld zal gebruikt worden om het project, genaamd Telegram Open Network, te ontwikkelen, en de berichten-dienst, die wereldwijd ongeveer 200 miljoen gebruikers heeft, verder te ontwikkelen en onderhouden. Het netwerk, dat gebouwd zal worden met behulp van de blockchain, zou “een Visa/Mastercard-alternatief kunnen worden voor een nieuwe, gedecentraliseerde economie,” vermeldde het bedrijf.

De eerste TON-wallet is gepland voor het einde van dit jaar, terwijl de volledige service verwacht wordt in 2019.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep