De Arizona Senaat heeft een wetsvoorstel aanvaard dat inwoners toe staat om hun belastingen met Bitcoin en andere cryptocurrencies te betalen.

Het wetsvoorstel, dat cryptocurrencies een geldig betaalmiddel voor belastingbetalingen zal maken, werd op 10 januari 2018 ingevoerd en door de Senaatscommissie van Financiën met met een 4-3 stem op 24 januari aanvaard. Hierna keurde de Senaat het voorstel op 8 februari goed, met slechts een nee-stem. Het voorstel is nu naar Arizona’s huis van afgevaardigden gestuurd voor verder overleg.

De wet zou inwoners van de staat, vanaf 2020, toestaan om hun belastingen te betalen met “Bitcoin, Litecoin of een andere door de staat erkende cryptocurrency.”

Volgens het voorstel moeten alle cryptocurrency-betalingen voor “belasting en eventuele rente en boetes” verplicht binnen 24 uur omgezet worden naar Amerikaanse dollars.

Republikeinse vertegenwoordiger Jeff Weninger, vertelde Fox News:

“Het wetsvoorstel is een signaal naar iedereen in de Verenigde Staten, en mogelijk over de hele wereld, dat Arizona de plek zal zijn voor blockchain projecten.”

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep