Er zijn veel verschillende soorten wallets om je Bitcoins in op te slaan, dit kan als beginner zeer verwarrend zijn. Daarom hebben wij een handige top vijf van beste Bitcoin wallets samengesteld!

  1. Blockchain.info

Dit is een van de oudste en populairste (8 miljoen gebruikers) online Bitcoin wallets. Blockchain.info houdt ook alle Bitcoins transacties bij via een openbare blockchain explorer, hierop kan je transacties van een bepaalde adressen bekijken. Dit is meteen ook een van de gebruiksvriendelijke online wallets, een aanrader voor beginners.

  1. Trezor

Trezor is een hardware wallet, dit houd in dat je een fysieke USB stick, hebt die je dus ook overal heel makkelijk mee naartoe kan nemen. Deze wallet staat niet in verbinding met het internet, en kan dus niet gehackt worden.

  1. Paper wallet

Een paper wallet maakt van het zelfde principe gebruik als de Trezor wallet, alleen word je private key niet op een USB stick met een wachtwoord opgeslagen maar staat die gewoon op een stukje papier geprint.  

  1. Greenaddress

Greenadress is net als blockchain.info een online wallet, het grote verschil tussen de twee is dat deze site een quick login functie heeft. Dit laat je toe snel even te inloggen om enkel je balans te bekijken. Je login is hier ook niet je private key, hierdoor is het risico dat die gestolen wordt kleiner, wanneer je bijvoorbeeld op een openbare wifi inlogt.

  1. BitGo

Bitgo is een online wallet die vooral bekend staat voor hun snelle transacties. Bitcoin transacties duren normaal een uur, bij bitgo zijn ze bijna direct. Dit werkt jammer genoeg enkel tussen gebruikers onderling, maar kan toch handig zijn.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep