Offline cryptocurrency-wallets worden vaak beschouwd als de veiligste opslagmethode, je gegevens kunnen niet gehackt worden zonder eerst fysiek gestolen te worden. Zolang je jouw harde schijf of hardware wallet op een veilige plaats bewaart, zijn je munten in theorie onaantastbaar.

Begin april is een man uit Luzern, een stad in Zwitserland, zijn tas met twee hardware wallets, die in totaal ongeveer $800.000 aan cryptocurrency bevatten, kwijtgeraakt.

De man in kwestie bewaarde de wallets meestal in een kluis bij de bank, maar heeft ze af en toe nodig om transacties te verrichten. Hij vertelde 20Mins:

“Ik haal ze er maar twee keer per jaar uit. Maar op 9 april wilde ik een aantal transacties uitvoeren.”

Normaal gesproken zou het verlies van een hardware wallet geen probleem zijn, omdat je in geval van verlies gebruik kunt maken van een backupsysteem. De man beweert echter dat hij geen toegang heeft tot de vereiste backup-codes, waardoor hij zijn munten onmogelijk kan terugkrijgen.

Sinds het verlies van zijn tas, heeft de man herhaaldelijk verklaard, dat de eerlijke vinder rijkelijk beloond zal worden. Tot voor kort was de beloning ‘slechts’ $40.000, waarna deze verhoogt werd tot $135.000.

Indien de wallets gestolen zijn, hebben de criminelen gelukkig geen toegang tot de munten. Aangezien de fabrikanten van de Ledger Nano en Keepkey systemen hebben ontwikkeld, die het forceren van een wachtwoord onmogelijk maken.

Cryptodaily Telegram groep
Cryptodaily Telegram groep